Stay True! Stay Awesome!

Direktlänk till inlägg 29 maj 2015

Som att försöka diskutera med en ko

Av Herr Dunderskägg - 29 maj 2015 11:41


Första inlägget på nästan ett år... Let's go!


Satt på Facebook nu på morgonkvisten och scrollade, sådär skönt avslappnat, när jag upptäckte regnbågsmattan i Nikolaikyrkan i Örebro. De har numer alternativet att ha en matta i regnbågens och öppenhetens tecken i sin kyrka.


Jag applåderar er! Äntligen ett ståndtagande om att alla är lika värda. Ett fall framåt för den annars, rätt hårt hållda, svenska kyrkan.

Det finns dock fortfarande motståndare till kvinnliga präster, det finns fortfarande en stor, utbredd rädsla för det okända och det är en smal väg de går, med en hårt hållen syn på livet och sin omgivning. 


Nikolaikyrkan i Örebro är väldigt stolta över sin nya matta, som präglar öppenheten och toleransen vi alla söker i dagens samhälle. Men sen finns det just de där stofilerna. Och det finns förbannat många av dessa totalt intelligensbefriade personerna som än idag lever, äter och skiter efter orden i den utdaterade Bibliska texten.


Ni vet, den som inget stämmer om. Verkligen inget. Den skrevs för första gången för ÖVER 2000 år sedan (enl. utsago). Och när man börjar diskutera med dessa stenålders-mentalitets-individerna, tänker jag - att prata öppenhet, tolerans och "svåra frågor" med en fundamentalt religiös (fossil) kristen, är som att försöka diskutera med en ko.

Du får ur dig allting, men i gensvar får du bara ett konstigt ljud som du inte alls förstår. Lite så. Det är inte ett gensvar som går att tyda på något vis.


Det är ett språk du aldrig kommer lära dig.


En ko kan väl vara vis, på sitt sätt, men ni lever två väldigt olika liv och talar två vitt skilda språk. En ko har kanske ett par färger, medan du kan ha många olika. Ja, ni märker var jag går med detta, va? En som inte kan förändra sig medan du kan göra stor skillnad. 


Jag säger absolut inte att ALLA kristna är såna. Det finns väldigt många kristna med en väldigt tolerant och öppen syn på människors lika värde och livskvalitet. Men det finns alldeles för många kristna som lever kvar i, vad amerikanerna kallar "the dark ages" (medeltiden), där det mer var regel än undantag att få slå sin kvinna, våldta och mörda utan att nån egentligen höjde ett ögonbryn.


Just de där kristna, lever kvar i en värld där alla gick på droger och var fulla i stort sett hela sina liv. Där opium var lika vanligt som bordsvatten är till middagen du äter idag. 

De där kristna, hänvisar till Bibeln och "Guds ord", där de hänvisar till att den där "Gud"-figuren älskar allt och alla, men avskyr många. Hur går det egentligen ihop? Jesus älskar också alla, enligt de där kristna, men lever du på ett visst sätt så kan han absolut inte älska de personerna, fast han älskar alla....(?)


Ni fattar varför jag är förvirrad, va?


Bibeln är inte "Guds" ord. Det är höga munkars ord. Det är sägner som berättades för små barn för att hålla de i schack. Det gick såpass över styr, att folk själva började tro på en figur med skägg i skyn. 

Som är osynlig och som ingen nånsin sett eller hört fysiskt, men som skapade allt och alla. Ja, just det... Jorden är 6000 år gammal också, i deras ögon. Evolutionen är en lögn och allt som står i en bok är sant.

Det är som att säga att allt som står på Flashback är sant. Eller att allt som står i Se & hört faktiskt är fakta och ett fysiskt bevis på att nånting faktiskt har hänt eller sagt.


Ni fattar min liknelse med kon, va? Som att prata med nån som aldrig kommer förstå vad du säger. Du kommer heller inte förstå vad den säger till dig. Du hör bara ett oförståeligt läte. Ett brölande som är så primalt att det inte kan tolkas, i och med att du är en mer utvecklad individ. That's evolution, baby!


HBTQ-familjen har inget värde och kvinnor ska fortfarande stå i köket. Året är alltså 2015 och dessa åsikter finns alltså kvar och är fortfarande inget konstigt? Jag skäms. Jag skäms å det grövsta för dessa trångsynta neandertalare som vågar kalla sig själva människor.


Det fanns ljusglimtar här och där att saker började gå framåt - sen hände något. Och det är en politisk fråga i mångt och mycket. Men det är en historia för en helt annan dag. Annars hade jag suttit och skrivit här till sent ikväll och det har jag inte tid med, då jag ska iväg och bowla och klippa skägget hos en barberare för första gången. 


Spännande!


Tills vi ses igen - Stay tolerant. Stay awesome!

/Daniel

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2017 23:35

För 16 månader sedan ändrades mitt liv, radikalt.   Jag blev lämnad av den största kärleken jag någonsin haft. Hela min värld vändes uppochned och jag hamnade i ett chocktillstånd som släppte 6 månader efter att förhållandet tagit slut.  6 måna...

Av Herr Dunderskägg - 17 mars 2017 23:19

"Tyst. Säg inget." berättar hjärnan."Ingen kommer ändå att lyssna.", fortsätter den. Jag måste ändå få ur mig mina tankar. Hela min kropp skriker "NEJ!! SÅ JÄVLA ONÖDIGT ATT KLAGA!!" Ja... Kanske... Men... Jag behöver en kram. Jag behöver en lu...

Av Herr Dunderskägg - 10 augusti 2016 16:07

  Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Nej, precis. Men ibland tar det tid innan man upptäcker att det faktiskt kanske finns något gott i allt elände.   För lite mer än 7 månader ändrades mitt liv totalt. På bara en mi...

Av Herr Dunderskägg - 30 juni 2016 17:26

  Här sitter jag. Nyss hemkommen från jobbet.    Här sitter jag. I min lägenhet.    Här sitter jag. Med tårar rinnandes längs kinderna.   Här sitter jag. Ensam.   Livet blir inte som man väntat sig. Det är en sak som är säker.    ...

Av Herr Dunderskägg - 28 juni 2016 17:34

  En vilsen själ i en allt för stor och otydlig värld.   Jag kanske syns mer än jag borde. Jag tar nog mer plats än vad jag förtjänar. Jag låter mer än vad folk orkar höra på. Jag kanske är överdrivet på.    En stor personlighet i en ...

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards