Stay True! Stay Awesome!

Direktlänk till inlägg 8 juni 2015

Om att förverkliga en dröm

Av Herr Dunderskägg - 8 juni 2015 16:07


Jag har en dröm.


En dröm jag inte kan förverkliga utan hjälp.


Men jag kan absolut inte ta hjälpen för givet. Man måste kämpa för sin dröm. Jag är i valet och kvalet om att verkligen det är någon idé att lägga ut sina idéer bland folk som är av "the working class", eller hur man ska säga.


Min dröm - är en dröm som kostar. Inte en förmögenhet - inte alls. Men det kostar. Crowdfunding finns ju. Den vore ju en stor hjälp. Men min fråga till er läsare är - borde jag? 


Jag vill starta upp en Youtubekanal med gamingkontent och vloggar. Att göra det vore sjukt kul. Men arbetsmarknaden är ju som den är just nu. Jag söker jobb med ljus och lykta för att kunna göra detta själv. Utan hjälp. Så att ingen ta ifrån mig framgången när den väl kommer. 


Jag är bestämd. Det kan ingen ta ifrån mig. Jag vill förverkliga denna dröm. Såklart skulle kontentan av Youtubekanalen bli att det är grundat på engelska för att nå en bred publik, och nå sådana pass framgångar att jag faktiskt kan betala för mig i vardagen. Räkningar och sådant. 


Att ha en Youtubekanal skulle även göra det lättare för mig att göra saker jag älskar. Nämligen att spela. En utav mina stora passioner. Youtubekanalen kan även leda till livestreaming via Twitch.tv eller dylikt, där folk får chatta med en direkt när man spelar, etc. 


Varför skulle jag behöva crowdfunda mitt experiment? Jo, för att köpa en dator, som behövs för att spela de spel jag vill spela på en eventuell Youtubekanal kostar. Inte överdrivet mycket dock och det är en engångssumma och en dator jag lätt kan leva och spela med i ett par år innan den behöver uppdateras, grafikmässigt, minnesmässigt och hårddisksmässigt. 

Jag kommer även behöva en kamera att filma med (facecam), men det behöver inte vara någon värsting i början. Jag har redan mikrofon som jag kan göra game commentary med. En sista detalj är ljussättningen till facecam-inspelningen. Det kostar inte överdrivet ändå. 


Så, hur mycket skulle jag behöva? 10-15 tusen skulle vara en start. 100 personer som ger 100 kronor vardera bör ju inte vara någon onåelig drömgräns? Eller?


Jag skulle kunna dra in pengar på reklam, via subscribers på twitch (kostar 5 dollar/~50 kr i månaden att bli subscriber till en kanal där) och på att sälja saker (om jag når framgång, vill säga). Jag är målmedveten och vill göra detta. Jag vet att jag har den konstnärliga ådran, jag älskar att spela spel och jag är stor i käften och älskar även att prata och bjuda på mig själv. Vad mer kan man begära av en person som har en Youtubekanal med gamingkontent?


-----


Jag vill ha ALLA era åsikter. Skriv till mig på Facebook, eller på twitter (@dunderskaegg) eller här i kommentatorsfältet. 


Tills vi ses igen.


Stay nerdy. Stay awesome.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2017 23:35

För 16 månader sedan ändrades mitt liv, radikalt.   Jag blev lämnad av den största kärleken jag någonsin haft. Hela min värld vändes uppochned och jag hamnade i ett chocktillstånd som släppte 6 månader efter att förhållandet tagit slut.  6 måna...

Av Herr Dunderskägg - 17 mars 2017 23:19

"Tyst. Säg inget." berättar hjärnan."Ingen kommer ändå att lyssna.", fortsätter den. Jag måste ändå få ur mig mina tankar. Hela min kropp skriker "NEJ!! SÅ JÄVLA ONÖDIGT ATT KLAGA!!" Ja... Kanske... Men... Jag behöver en kram. Jag behöver en lu...

Av Herr Dunderskägg - 10 augusti 2016 16:07

  Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Nej, precis. Men ibland tar det tid innan man upptäcker att det faktiskt kanske finns något gott i allt elände.   För lite mer än 7 månader ändrades mitt liv totalt. På bara en mi...

Av Herr Dunderskägg - 30 juni 2016 17:26

  Här sitter jag. Nyss hemkommen från jobbet.    Här sitter jag. I min lägenhet.    Här sitter jag. Med tårar rinnandes längs kinderna.   Här sitter jag. Ensam.   Livet blir inte som man väntat sig. Det är en sak som är säker.    ...

Av Herr Dunderskägg - 28 juni 2016 17:34

  En vilsen själ i en allt för stor och otydlig värld.   Jag kanske syns mer än jag borde. Jag tar nog mer plats än vad jag förtjänar. Jag låter mer än vad folk orkar höra på. Jag kanske är överdrivet på.    En stor personlighet i en ...

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards