Stay True! Stay Awesome!

Direktlänk till inlägg 25 november 2015

Jag vill förändra liv

Av Herr Dunderskägg - 25 november 2015 23:39

Det finns något som är viktigt för mig. Det viktigaste för mig är att folk runt mig mår bra. När de jag tycker om mår bra, mår jag bra. Jag har länge mått dåligt och haft djupa ärr efter både fysisk och psykisk mobbing. Skola som arbetsplats. Men, jag har bearbetat mig själv och kommer till klarhet mer och mer, för varje dag som går.


För bara något år sedan, såg jag bara mörker. Men nu kan jag se en ljusning. Äntligen, ser jag en ljusning.


Ljusningen heter: "TV-spel". 


Genom TV-spelens värld kan jag förändra liv. Om jag bara har tålamod. 


Ta ett exempel. Pewdiepie. Han har, genom sin Youtubekanal, skänkt hundratusentals kronor till olika välgörenheter, bara genom att vara en kille som spelar TV- och dataspel. Han har kämpat för att komma dit han är idag. Inget snack.

Man får inte över 40 miljoner följare, bara sådär. Jag skulle gott nöja mig med hundra tusen. Det skulle vara en overklig grej. Men då måste jag jobba för det. Videos eller stream flera gånger i veckan. Utmana mig själv och vad jag kan göra.


I slutändan handlar det inte om mig. I slutändan handlar det om vad jag kan göra för andra, genom mitt intresse. Mitt intresse och passion, som är TV-spelandet. En stor del av mitt liv är att få spela TV-spel. Senaste åren har det blivit mer och mer. Jag och så många andra, i dagens läge, följer en eller flera Youtubepersonligheter eller grupper.

Där de spelar spel, underhåller och tjänar rätt fina pengar på vad de gör. Men i slutändan handlar det inte om att försörja mig själv. Visst, det skulle vara en bonus.


Skulle jag, mot all förmodan, lyckas att samla på mig 100k följare. Ett mål för kanske 2-3 år framöver, efter att jag införskaffat next gen-konsol. Så skulle jag, regelbundet, försöka samla ihop pengar till bröstcancer-, prostatacancer och dylika fonder. Jag skulle höja medvetenheten kring saker som, till exempel, fibromyalgi. Fibromyalgi som många inte ens vet, existerar. Få in pengar till forskning, så man kan hitta en lösning, på ett problem som är så oerhört negligerat. Tänk dig, att du har ont i varenda muskel och varenda led, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Och det enda som rekommenderas är bra kost, motion och alvedon. Förjävligt!


Det vill jag ändra på. Jag vill hjälpa till. Se förändring. Veta att, jag kan förändra, för andra. Jag har sett så mycket lidande. På så nära håll. 


Hur rättvist är det att barn dör i förtid pga att cancerforskningen inte kommit längre än vad den gjort. Eller hur rättvist är det att en psykiskt sjuk människa ska få gå orolig över att skada sig själv eller andra, bara pga att det inte finns pengar eller tid nog för denne att få hjälpen, som är nödvändig.


Jag vill kunna stå till hands. Jag vill hjälpa de som lider. Jag har, som tur är, hälsan. Och därför vill jag hjälpa.


Jag hoppas att jag, inom en snar framtid, kan börja resan som slutar med att jag kan hjälpa människor få den vård, den medicin eller omtanke, som behövs. Det är en dröm. Men den är än så länge, bara just det... en dröm.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr Dunderskägg - 29 april 2017 23:35

För 16 månader sedan ändrades mitt liv, radikalt.   Jag blev lämnad av den största kärleken jag någonsin haft. Hela min värld vändes uppochned och jag hamnade i ett chocktillstånd som släppte 6 månader efter att förhållandet tagit slut.  6 måna...

Av Herr Dunderskägg - 17 mars 2017 23:19

"Tyst. Säg inget." berättar hjärnan."Ingen kommer ändå att lyssna.", fortsätter den. Jag måste ändå få ur mig mina tankar. Hela min kropp skriker "NEJ!! SÅ JÄVLA ONÖDIGT ATT KLAGA!!" Ja... Kanske... Men... Jag behöver en kram. Jag behöver en lu...

Av Herr Dunderskägg - 10 augusti 2016 16:07

  Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Nej, precis. Men ibland tar det tid innan man upptäcker att det faktiskt kanske finns något gott i allt elände.   För lite mer än 7 månader ändrades mitt liv totalt. På bara en mi...

Av Herr Dunderskägg - 30 juni 2016 17:26

  Här sitter jag. Nyss hemkommen från jobbet.    Här sitter jag. I min lägenhet.    Här sitter jag. Med tårar rinnandes längs kinderna.   Här sitter jag. Ensam.   Livet blir inte som man väntat sig. Det är en sak som är säker.    ...

Av Herr Dunderskägg - 28 juni 2016 17:34

  En vilsen själ i en allt för stor och otydlig värld.   Jag kanske syns mer än jag borde. Jag tar nog mer plats än vad jag förtjänar. Jag låter mer än vad folk orkar höra på. Jag kanske är överdrivet på.    En stor personlighet i en ...

Presentation


Skäggig. Bloggar ibland.

Omröstning

Hur länge har du följt bloggen?
 Sedan starten 2009
 Följer den bara sporadiskt
 Hittade den just
 Din blogg är skit, vem bryr sig?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier


Skapa flashcards